Nyugdíj összege 40 év után: itt a nyugdíj kalkulátor!

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Korántsem mindegy tehát, hogy lesz-e lehetősége finanszírozni mindazokat a kiadásokat, amelyek jó közérzete és megélhetése érdekében szükségesek. Az állami nyugdíjrendszerrel kapcsolatban számos negatívumot hallani már egy ideje, ezért mindenképpen érdemes az öngondoskodásban rejlő lehetőségeket kihasználni.

De mégis mennyi nyugdíjra számíthat majd a szükséges korhatár elérése után? A vonatkozó jogszabályok gyakran változnak, s ennek célja éppen az, hogy az állami nyugdíjrendszer képes legyen ellátni feladatát. Nyugdíj kalkulátor segítségével életkorának és nettó munkabérének függvényében kiszámolhatja, hogy körülbelül mekkora összeget kap majd az állami rendszer keretein belül.

Kevésnek tűnik várható nyugdíja? Sajnos már most is tény, hogy sok nyugdíjas képtelen kijönni a hónapban a pénzből, és a család segítsége nélkül bizony komoly anyagi gondokkal kellene szembesülniük. Hogy ez ne így történjen az Ön esetében, és anyagi biztonságot tudhasson magáénak a munkával töltött évek után is, érdemes már most a nyugdíjcélú megtakarítások közül kiválasztania a leginkább tetszőt. Lehetősége van állami támogatást is igénybe venni, mely jelentős összeggel növeli majd a későbbiekben hozzáférhető megtakarításokat. Tervezzen előre, hogy ne legyenek megélhetési gondjai később sem!

 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Tovább nyugdíj kalkulátorra!