Nettó fizetés és bér kalkulátor

A bérkalkulátor akkor nyújt igazán nagy segítséget, ha a rendszerrel végzet számítások pontosak, és az aktuális adótörvény minden paragrafusát figyelembe veszi. A reformok, és a gazdaságpolitika folyamatos változása az adótörvények változását is előidézik, így néha nehéz feladat előtt áll a rendszer. Az oldalunkon megtalálható bér kalkulátor rendszert igyekszünk folyamatosan frissíteni a NAV adataival, így a lehető legnagyobb biztonsággal számolhat velünk. Ettől függetlenül léteznek félre érthető törvények, rosszul alkalmazott szabályok, melyek eltéréshez vezethetnek.


A fizetés a munkaszerződésben rögzített az elvégzett munkáért járó pénzbeli juttatás. Mértéke a szerződésekben bruttó keresetként van megadva, így nehéz e tény alapján megismerni a valós jövedelmünket. Pedig annak az összegnek az ismeretére van leginkább szükségünk, amit ténylegesen hazavihetünk, amivel valóságban is tervezhet a családi költségvetés.


Nagyon fontos tehát megjegyezni, hogy a bér kalkulátor tájékoztató adatokat szolgáltat. Ennek ellenére nagy segítség lehet munkavállalónak, és munkáltatónak is. A gyors rendszer segítségével pillanatok alatt meg lehet ismerni a bruttó bér, és az eltartott gyermekek száma alapján, hogy mekkora nettó jövedelemre lehet számítani. Ezen felül tételesen meg lehet tudni, hogy a keresetünket mekkora adóelőleggel, nyugdíjjárulékkal, és egészségbiztosítási járulékkal terhelik, valamint hogy mekkora adójóváírásra és egyéb juttatásra vagyunk jogosultak. Ez lényeges és fontos információ, hiszen az adatok alapján el lehet dönteni, hogy az elvégzett munkáért megkapjuk-e az általunk jogosnak vélt bért. A munkáltatók pedig egy perc alatt megismerhetik, hogy egy új munkakör kialakítása, vagy egy esetleges bértárgyalás pozitív kimenetele mekkora valós költséget jelent a vállalkozásuknak.


A számítási hibák száma elhanyagolható, és úgy lehet megfogalmazni, hogy csak egyes szélsőséges esetekben fordulnak elő, a segítség viszont fantasztikus, amit a fizetés kalkulátor nyújt. Használatával rengeteg időt takaríthat meg mindenki, és az adótörvények ismerete is elég, ha hézagos. Pedig nehéz az adózási törvény változásait nyomon követni, és még nehezebb azokat megfelelő formában értelmezni, használni. Erre a folyamatra meg vannak a szakemberek, illetve a bérkalkulátor melynek használat a legtöbb weboldalon ingyenes.

 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Tovább nyugdíj kalkulátorra!