Személyi hitel ingatlanfedezet nélkül

Hirtelen jött kiadások akár magánéletével, lakásával, vagy munkájával kapcsolatban? Álmatlanul töltött éjszakák az anyagi megoldáson gondolkodva? Hogy mindennapjai nyugodtabban teljenek, sok esetben a személyi hitel jelenti az egyetlen megoldást. A hitelekkel kapcsolatos elköteleződés és a magas kamatok iránti félelem a lakosság természetes reakciója, de belátható, hogy sok esetben a váratlanul jött kiadásokat ezen az egyetlen módon finanszírozhatja csak az, aki nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel.


Míg a személyi kölcsönök esetében
a rendszeresen kapott havi jövedelem összege alapján kerül kialakításra az a maximális összeg, mely igénybe vehető, addig a hitelek esetében egyéb tényezők is közre játszhatnak ebben. A személyi hitel ingatlanfedezet nélkül történő igénybe vétele iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik, éppen ezért a hitelintézetek igyekeznek olyan megoldást találni, mely számukra is garanciát jelent arra, hogy a hitelezett összeget visszakapják, de ugyanakkor a hitelek iránt érdeklődőket sem riasztják el a lehetőségtől.

A személyi hitel ingatlanfedezet nélkül az esetek többségében csak úgy vehető igénybe, ha a hiteligénylő valamilyen más fedezetet fel tud mutatni arra az eshetőségre, ha anyagi helyzete úgy hozná, hogy nem tud eleget tenni a személyi hitel által rá rótt kötelezettségeknek. A hitelintézetek természetes igénye, hogy biztosítékot szeretnének tudni a kezükben erre a nem várt, de sajnos előforduló esetre. Ennek egyik módja egy harmadik fél kezesként történő belépése a tranzakcióba, aki vállalja a kötelezettséget a törlesztésre, ha azt az adós nem tenné meg.


A személyi kölcsön lakás fedezet nélkül természetesen nem minden esetben és minden hitelintézetnél vehető igénybe, erről részletes tájékoztatást az éppen aktuális hitel kínálatból tudhat meg. Ha az interneten található hitel kalkulátorok mellett teszi le voksát, biztos lehet abban, hogy megtalálja az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő megoldást. Arra azonban számítania kell, hogy a kezes anyagi helyzete is vizsgálat alá esik majd a hitelbírálat során. A felelősségteljes döntés az Ön kezében van, de nagyon fontos, hogy mindig részletekbe menően tájékozódjon, mielőtt bármilyen anyagi kötelezettséget vállal magára. Laikusként érdemesebb kérdezni inkább a bank munkatársaitól, mint a későbbiekben sopánkodni egy rossz döntés miatt.

 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Tovább nyugdíj kalkulátorra!