Hitelkártya kamatok

A hitelintézetek széles, minden területet lefedő hitel-, és kölcsönkínálatából sokszor egyáltalán nem könnyű kiválasztani azt a megoldást, mely mind anyagi helyzetünknek, lehetőségeinknek, a megvalósítani kívánt célnak, mind elvárásainknak a leginkább megfelelő. Ha olyan megoldást szeretne találni anyagi biztonsága megvalósítására, amely kedvező feltételeket kínál, érdemes elgondolkodnia azon, hogy egy, az Ön számára minden szempontból megfelelő hitelkártya mellett teszi le voksát!


Az első kérdés, ami felmerül, legyen szó bármilyen kölcsön, vagy hitel igényléséről is, az természetesen mindig az, hogy „Mennyibe is fog ez nekem kerülni?”. A hitelkártya segítségével rendelkezésre álló hitelkeret felhasználásának egyik nagy előnye, hogy szinte kivétel nélkül, minden hitelintézet lehetőséget biztosít arra, hogy egy bizonyos kedvezményes időszak alatt kamatmentesen fizethesse vissza a felhasznált összeget. A hitelkártya kamatok felszámítása általában csak ez után kezdődik, akkor viszont kíméletlenül! Figyeljen hát oda minden esetben arra, hogy még időben törlesszen! A hitelkártya igényléskor – legyen szó akár az online, akár a személyes módjáról – tájékozódjon arról, van-e lehetősége egy meghatározott napig kamatmentesen használnia a bank pénzét, vagy azonnal megkezdődik a kamatfizetés.

A hitelkártya kamatok számításakor természetesen az sem mindegy, hogyan történik a terhelés. Bár alapvetően a hitelkártya használat egyik nagy előnye a szabad felhasználás, tehát gyakorlatilag arra költi a hitelkeretet az ügyfél, amire csak szeretné, mégsem mindegy azonban, hogy vásárlás során terhelik a kártyát, vagy készpénzfelvétel történik róla. Ez utóbbi esetében feltétlenül számolnia kell azzal, hogy jóval magasabb kamatok kerülnek majd megállapításra. A hitelkártya tehát elsősorban azok számára javasolt, akik mindennapi fizetéseik kapcsán szeretnének élni ezzel a kiegészítő lehetőséggel, ami az anyagiakat illeti.


Lényeges tudnia viszont, hogy akár komoly adósságcsapdába is kerülhet, ha a hitelkeretet nem tölti vissza időben, hiszen akkor a hitelkártya kamatok egyre csak növelik kötelezettségének mértékét. Mint minden hitelintézet felé való elköteleződéskor, a hitelkártya esetében is nagyon fontos, hogy felelősségteljes döntéseket hozzon olyan módon, ahogyan azt anyagi lehetőségei megengedik.

 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Tovább nyugdíj kalkulátorra!