Folyószámlahitel feltételei és igénylése

Átmeneti pénzzavarok mindannyiunk életében előfordulhatnak, ilyenkor jön jól a folyószámlahitel. A különböző bankok folyószámlahitel feltételei ilyen módon alakulnak, ezekről az információkról mindenképpen érdemes előre tájékozódni, hiszen a hitelintézetek némileg eltérő feltételekkel kínálják e hitel típust.

Jellemzően elegendő fedezetként a rendszeresen érkező jövedelem, visszafizetését illetően pedig akár egy összegben, akár részletekben is törleszthet az adós. Minden egyes törlesztés után a felhasználható hitelkeret mintegy újratöltődik, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy szükség esetén a keretösszeg nagyságáig újra a bank pénzét használhassa az ügyfél – természetesen a meghatározott kamatláb mellett.


A folyószámlahitel igénylése során a betöltött 18. életév magától értetődő, a minimum egy éves munkaviszony, és a banknál minimum három hónapja vezetett számla pedig szintén olyan előfeltételek, melyeknek meg kell felelnie a leendő adósnak. A minimális nettó jövedelem nagyságára vonatkozóan célszerű a választani kívánt banknál tájékozódni, ez általában a minimálbérrel megegyező.

Az igényléshezmindenképpen legyen Önnél személyi igazolványa, lakcímet igazoló kártyája, de egyes bankoknál szükség lehet adókártyájára, TB kártyájára, vagy jogosítványára is. A telefonszámla befizetését igazoló csekk mellett bankszámlakivonat vagy jövedelemigazolás beszerzése is kellhet ahhoz, hogy a folyószámlahitel ügyintézés folyamata gyorsan és gördülékenyen történjen. Mielőtt leteszi voksát egyik vagy másik hitelintézet mellett, érdemes a piaci kínálatban körülnézni, hiszen akár jelentős különbségek is lehetnek a feltételeket és a THM-et illetően.

 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

Tudta, hogy a nyugdíjas években átlagosan többet költenek az emberek magukra, mint a munkával töltött időszakban? Ennek oka főként az, hogy idősebb korban az egészség megőrzésére akár jelentős összegeket is kell fordítani. Tovább nyugdíj kalkulátorra!